ua en ru

ЄС може ввести візи для громадян США

ЄС може ввести візи для громадян США Фото: віза ЄС

Євросоюз пригрозив дзеркально відповісти на впровадження віз до США для європейців

Влада Європейського Союзу розглядають можливість запровадження віз для американських громадян у разі обмеження США в'їзду в країну деяким категоріям громадян співтовариства. Про це пише брюссельську інтернет-газету EUObserver.

Видання зазначає, що американським громадянам можуть знадобитися візи для в'їзду в ЄС, якщо США будуть просуватися в реалізації планів щодо згортання безвізового режиму для громадян окремих країн ЄС (у рамках заходів по боротьбі з тероризмом).

14 грудня посли 28 країн ЄС виступили з таким попередженням після того, як палата представників Конгресу США проголосувала за внесення змін до програми безвізового в'їзду в країну.

Нагадаємо, 8 грудня палата представників Конгресу США проголосувала за посилення порядку в'їзду в країну щодо безвізового режиму. Американські санкції, зокрема, можуть торкнутися громадян ЄС, які відвідували Сирію, Ірак, Іран або Судан після 2011 року. Рішення було прийнято у зв'язку з терактами в Парижі і Каліфорнії, відповідальність за які взяла на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах містах. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan.