ua en ru

У ЄС запровадять жорсткіші правила щодо біткоін-платформ

У ЄС запровадять жорсткіші правила щодо біткоін-платформ Фото: біткоін

Євросоюз вирішив покласти край анонімності біткоін-платформ

У Європейському Союзі погодилися запровадити жорсткіші правила щодо криптовалют, щоб запобігти відмиванню коштів та фінансуванню тероризму. Вони стосуватимуться обмінних онлайн-платформ для біткоіна (Bitcoin) та інших криптовалют, передає DW.

"Ця угода принесе більше прозорості, щоби покращити боротьбу з відмиванням грошей, а також відріже потік грошей для терористів", - зазначила єврокомісар із питань правосуддя Вера Юрова.

Зазначено, що серед іншого нові правила ЄС зобов'язують біткоін-платформи та онлайн-"гаманці" криптовалют ідентифікувати користувачів, запроваджують обмежене використання prepaid-карток для розрахунків, дозволяють слідчим органам мати більше доступу до інформації, зокрема до банківських реєстрів, а також надають "особам із обґрунтованим інтересом" доступ до даних щодо довірчої власності.

Як повідомляється, вказане рішення Євросоюзу було ухвалене на хвилі стрімкого зростання курсу біткоіна, який здорожчав більше ніж на 1700% за поточний рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Нью-Йорку (США) жінку звинувачують у використанні біткоінів (Bitcoin) для допомоги бойовикам "Ісламської держави".