ua en ru

У ЄС вимагають посилити протидію російській пропаганді

У ЄС вимагають посилити протидію російській пропаганді Фото: російська пропаганда (youtube.com Росія 1)

Лист до Могеріні підписали міністри Великобританії, Польщі, Швеції та інших країн ЄС

Міністри восьми країн-членів Європейського союзу закликали терміново посилити протидію пропаганді та дезінформації, які поширює Росія. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Міністри закордонних справ Великобританії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Хорватії, Чехії та Швеції заявили про таку необхідність у листі до верховного представника ЄС із питань закордонних справ Федеріки Могеріні. На їхню думку, "зовнішні актори" намагаються послабити єдність ЄС і посіяти недовіру і невдоволення демократичним суспільним ладом.

Текст листа є у розпорядженні німецького агенства Deutsche Presse-Agentur, яке повідомляє, що міністри також вимагають налагодити ефективнішу комунікацію щодо глобальних, регіональних та європейських питань.

Зазначають, що лист слугуватиме підставою для дискусії, яку проведуть на засіданні глав МЗС країн ЄС у Брюсселі у понеділок, 13 листопада. За підсумками дискусії можуть ухвалити рішення доручити Могеріні посилити заходи ЄС для протидії російській пропаганді.

Нагадаємо, у ЄС зафіксували активізацію пропаганди Кремля на тлі подій у Каталонії. В основному російські пропагандисти зосередилися на подачі інформації про нібито слабкість країн ЄС і руйнування ліберальних держав.