ua en ru

ЄС варто припинити "вичікування" по збройному конфлікту в Україні, - Лінкявічус

ЄС варто припинити "вичікування" по збройному конфлікту в Україні, - Лінкявічус Фото: Лінас Линкявичус

Євросоюз пригальмував свій вплив на ситуацію в Україні

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив, що Європейському союзу варто відмовитися від "настрою вичікування" в питанні збройного конфлікту в Україні, яке з'явилося в тому числі через вибори у ключових державах співдружності. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Як ми можемо відчувати себе комфортно, коли ситуація в Україні не поліпшується. Зрозуміло, що панує настрій вичікування" через надії деяких держав, що щось зміниться само. Але можна чекати нескінченно, але агресія не буде припинена", - заявив Линкявичус.

За його словами, ЄС "ніколи не пізно втрутитися". Глава зовнішньополітичного відомства закликає партнерів по ЄС зібрати всі ресурси - фінансові, дипломатичні, інтелектуальні - і вплинути на ситуацію на сході України. Він також вважає, що необхідно збільшити міжнародну присутність у конфлікті.

"Знаю, що це не просто здійснити через ООН з відомих причин (російського вето), але принаймні ми можемо використовувати ті інструменти, які ми маємо в ЄС", - зазначає Лінкявічус.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про переконаность міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічуса, що Європейський Союз продовжить санкції проти Росії.