ua en ru

ЄС збереже прив’язку санкцій проти РФ до Мінських угод, - Могеріні

ЄС збереже прив’язку санкцій проти РФ до Мінських угод, - Могеріні Фото: Федеріка Могеріні запевнила у незмінній політиці ЄС щодо санкцій проти РФ

Така позиція ЄС залишиться й надалі, запевнила вона

Позиція Європейського Союзу щодо прв'язки санкцій проти Росії до виконання Мінських домовленостей залишається незмінною. Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні на 53-й Мюнхенській конференції з безпеки, яку транслював "112 Україна".

"Євросоюз підтримує Україну за багатьма напрямками. Для нас важливе повне виконання Мінських угод. Уведені санкції за незаконну анексію Криму і конфлікт на сході України, і ці санкції тісно прив'язані до повного виконання Мінських угод. Така позиція ЄС залишиться", - запевнила вона.

При цьому на питання про включення США в "нормандський формат", яке ставив мер Києва Віталій Кличко, Могеріні не дала прямої відповіді.

"Я досить давно перестала фокусуватися на форматах, я зосереджена на предметі і результаті... Цей формат наразі стикається з викликами, ми раді допомогти і підтримати, якщо мова йде про пошук рішення, а не формату", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель на Мюнхенській конференції з питань безпеки висловилася за те, щоб проводити політичний процес щодо врегулювання конфлікту на Донбасі одночасно з роботою над припиненням там вогню.