ua en ru

ЄС згоден на пропозицію Путіна про консультації з РФ і Україною щодо газу, - Баррозу

Європейський Союз погоджується на пропозицію Президента РФ Володимира Путіна взяти участь у консультаціях з Росією та Україною щодо безпеки поставок і транзиту газу.

Європейський Союз погоджується на пропозицію Президента РФ Володимира Путіна взяти участь у консультаціях з Росією та Україною щодо безпеки поставок і транзиту газу. Про це йдеться у листі президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу (на фото) до Путіна, оприлюдненому на сайті Єврокомісії.

"Європейський Союз згоден на вашу пропозицію щодо консультацій з Російською Федерацією і Україною з приводу безпеки поставок і транзиту газу", - йдеться в листі.

Баррозу погодився з Путіним, що Росія і ЄС є головними торговельними партнерами на енергетичному ринку та їх співробітництво взаємовигідне, бо "у наших спільних інтересах якомога швидше почати переговори з участю України".

"На наш погляд, питання, що стосуються боргів України за газ і цін на імпорт, повинні розглядатися разом з її потребами у зовнішньому фінансуванні за участю МВФ та інших пов'язаних міжнародних партнерів", - написав Баррозу.

Нагадаємо, минулого тижня Президент РФ Володимир Путін у своєму листі до лідерів європейських держав попередив, що Європа може залишитися без російського газу у зв'язку з кризою в Україні.