ua en ru

ЄС знизив мита на українські сталеві канати у 5 разів

ЄС знизив мита на українські сталеві канати у 5 разів Фото: ЄС

Нова ставка антидемпінгового мита набирає чинності наступного дня після публікації рішення Європейської Комісії в Офіційному Журналі ЄС

В Офіційному Журналі Європейського союзу (ЄС) сьогодні, 28 січня, було опубліковано рішення Європейської Комісії про зниження антидемпінгового мита на українські сталеві канати з 51,8% до 10,5%. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Повідомляється, що нова ставка антидемпінгового мита набирає чинності наступного дня після публікації рішення Європейської Комісії в Офіційному Журналі ЄС: 28 січня 2016 року.

Зазначається, що антидемпінгові заходи у розмірі 51,8% щодо сталевих канатів і тросів були застосовані в ЄС ще з 1999 року. З того часу кожні п'ять років заходи продовжувалися за результатами відповідних переглядів, при цьому ставка мита не змінювалася, бо перегляди у зв'язку із закінченням терміну дії заходів у ЄС не передбачають можливості зміни ставки мита. Даний вид перегляду, так званий проміжний перегляд (interim review), передбачав саме перерахунок ставки антидемпінгового мита для ініціатора.

Нгадаємо, Європейський союз вводить антидемпінгове мито на сталь Російської Федерації в розмірі 26% - на 320-340 млн доларів в рік, також мита вводяться на китайську продукцію.