ua en ru

ЄС сьогодні має намір продовжити санкції проти Росії

ЄС сьогодні має намір продовжити санкції проти Росії Фото: ЄС сьогодні має намір продовжити санкції проти Росії

США і ЄС хочуть прискорити процедуру введення санкцій проти РФ у відповідь на агресію на Донбасі

Сьогодні, 22 червня 2015 р., у Люксембурзі відбудеться засідання Ради ЄС у закордонних справах, де повинно бути прийнято рішення про продовження санкцій проти Росії.

Варто відзначити, що США і ЄС хочуть прискорити процедуру введення санкцій проти Російської Федерації у відповідь на агресію на Донбасі. Нові санкції дозволять ввести негайні обмеження проти енергетичних та фінансових секторів російської економіки, якщо бойовики на сході України зроблять подальші агресивні дії проти українських військових.

Крайнім заходом за найбільш серйозні порушення, згідно з інформацією AP, стануть жорсткі фінансові санкції, в тому числі відключення ряду російських банків від системи SWIFT. Варто також зазначити, що у США та Європейському Союзі вважають, що основним недоліком вже діючих санкцій проти Росії була довготривалість процедури їх введення. Як повідомляли джерела, розрив у часі між діями Кремля і введенням нових санкцій дозволяє владі РФ підготуватися до них. Тому продумана нова стратегія "санкції на черзі", яка дозволить негайно реагувати на загострення ситуації на сході України.

Перед початком засідання Ради ЄС глава МЗС Великобританії Філіп Хаммонд підтвердив, що ЄС готується продовжити санкції на шість місяців.

"Насамперед, ми офіційно домовимося продовжити санкції проти РФ до виконання нею мінських зобов'язань. Ще шість місяців санкцій", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рішення про продовження санкцій проти Росії буде включене в так званий пункт "А" порядку денного Ради ЄС, що означає схвалення без обговорення.