ua en ru

ЄС на саміті 7 березня хоче перекрити "балканський маршрут" для мігрантів

ЄС на саміті 7 березня хоче перекрити "балканський маршрут" для мігрантів Фото: європейські лідери шукатимуть щляхи для скорочення потоків мігрантів на Балканах

Євросоюз планує переконати Туреччину прийняти частину біженців

Лідери країн-членів Європейського Союзу (ЄС) на саміті "ЄС-Туреччина" 7 березня шукатимуть шляхи для перекриття "балканського маршруту", яким біженці потрапляють з Греції до країн Західної Європи. Про це йдеться у проекті підсумкової заяви саміту, передає Deutsche Welle.

Згідно з документом, європейські лідери збираються взяти на себе зобов'язання "покласти край незаконним потокам мігрантів західнобалканським маршрутом".

Також Євросоюз збирається допомогти Греції у важкій ситуації, що склалася в країні через наплив мігрантів.

"Це - колективна відповідальність Європейського Союзу, яка потребує швидкої та ефективної мобілізації", - сказано у проекті заяви.

Лідери країн-членів ЄС також намагатимуться переконати прем'єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу скоротити потік мігрантів до Європи і прийняти біженців, чиї заяви відхилено.

Нагадаємо, на саміті "ЄС-Туреччина" 7 березня, присвяченому кризі біженців, Греція наполягатиме на солідарності з мігрантами та справедливому розподілі витрат між країнами-членами Євросоюзу.