ua en ru

ЄС розчарований законопроектом про електронне декларування

ЄС розчарований законопроектом про електронне декларування Фото: Ян Томбінський

Томбінський прокоментував прийняття парламентом трьох законопроектів

Європейський союз (ЄС) розчарований законопроектом №3755 "Про внесення змін до закону "Про запобігання корупції" (щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування)". Про це йдеться в заяві глави представництва ЄС в Україні Яна Томбінського.

"Прийнятий законопроект про електронне декларування (№3755) викликав розчарування і не відповідає зобов'язання України у сфері боротьби з корупцією. Україні слід негайно вжити заходів для встановлення ефективної системи декларування доходів та забезпечення нормальної роботи Національного агентства з питань запобігання корупції", - заявив Томбінські.

При цьому, за словами Томбінського, законопроекти №4056 (про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення принципів діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів) і 4054 (про внесення змін до КК та КПК щодо виконання рекомендацій, які містяться в шостому доповіді Єврокомісії щодо виконання Україною Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України щодо вдосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації) відповідають нормам ЄС і повинні бути проголосовані у другому читанні

EU Ambassador Tombinski on the laws voted yesterday in Verkhovna Rada:I welcome the adoption in the first reading of...

Опубликовано European Union in Ukraine 17 февраля 2016 г.

Нагадаємо, Європейський союз (ЄС) стурбований змінами в закон "Про прокуратуру", які запропонував президент України Петро Порошенко.