ua en ru

ЄС розгляне питання фінансування Росією правих і маргінальних партій у Європі, - Financial Times

ЄС розгляне питання фінансування Росією правих і маргінальних партій у Європі, - Financial Times Фото: Росія вітає і підтримує популістські рухи і крайні праві партії з проросійськими настроями в ЄС

Таким чином Росія здійснює втручання у внутрішню політику країн ЄС

Лідери країн Євросоюзу під час саміту 20 - 21 жовтня у Брюсселі обговорять дані європейських розвідок, згідно з яким Росія таємно фінансує крайні праві і маргінальні партії в Європі. Про це пише газета The Financial Times (FT).

Згідно з повідомленням, таким чином Росія здійснює втручання у внутрішню політику країн ЄС.

"Це викликає серйозну заклопотаність. Це стає постійним предметом для занепокоєння", - заявив виданню високопоставлений європейський дипломат.

"Росія, очевидно, не є натхненником зростання популізму в Європі, але стало ясно, що Росія вітає його і в деяких випадках активно підтримує популістські рухи і крайні праві партії з проросійськими настроями", - говорить старший науковий співробітник Європейської ради з міжнародних відносин Фредрік Весло.

За його словами, російська влада розглядає європейських популістів "в якості корисних союзників у досягненні своїх цілей у Європі".

Як пише видання, лідери ЄС обговорять всі аспекти відносин Європи з Росією на закритій вечері в четвер, 20 жовтня. Проте жодних політичних рішень на цю тему на саміті прийнято не буде, заявило джерело газети.

Нагадаємо, глави МЗС країн ЄС не будуть обговорювати санкції проти РФ за Сирію на засіданні 17 жовтня.