ua en ru

ЄС розглядає об'єднання короткострокових кредитів з довгостроковими інвестиціями в Україну, - Ештон

Євросоюз розглядає об'єднання короткострокових кредитів з довгостроковими інвестиціями в Україну

Євросоюз розглядає об'єднання короткострокових кредитів з довгостроковими інвестиціями в Україну. Про це заявила на прес-конференції в Києві високий представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми знаємо про серйозні економічні і фінансові виклики для України... Ми активно спілкуємося з нашими партнерами для того, щоб визначити способи, які допоможуть об'єднати людей, які можуть допомогти вирішити економічні виклики. Ми також спілкуємося з відповідними установами і організаціями, МВФ. Для цього необхідно провести оцінку ситуації... Ми також думаємо про об'єднання короткострокових кредитів з довгостроковими інвестиціями. Ми тут для того, щоб заявити про те, що ми хочемо підтримати цю країну, надати допомогу", - підкреслила Ештон.

На її думку, для України повинен бути розроблений довгостроковий план. "І люди в Європі повинні бути переконані, що це належний план, який вони можуть підтримати", - підкреслила вона.

Ештон закликала нову власту України залучити різні партії до створення Кабміну.

"Необхідно прийняти рішення щодо створення уряду, і по мірі того, як різні партії будуть залучені в цей процес, повинен бути розроблений план і вирішення економічних питань для обговорення його з міжнародними організаціями, і з усіма нами, щоб ми могли визначити, яку допомогу краще надати Україні", - повідомила високий представник Євросоюзу.

Нагадаємо, Ештон прибула з візитом до Києва 24 лютого.