ua en ru

ЄС розширив санкційний список через ситуацію в Україні на 11 осіб

Європейський союз погодився додати 11 нових імен в списку осіб, щодо яких будуть застосовані візові та економічні санкції через ситуацію в Україні, передає Reuters.

Європейський союз погодився додати 11 нових імен в списку осіб, щодо яких будуть застосовані візові та економічні санкції через ситуацію в Україні, передає Reuters.

Новий список складається в основному з українських ополченців, розповіло джерело в дипломатичних колах після зустрічі послів ЄС в Брюсселі. Серед них один або два росіянина, додав він.

Активи внесених у реєстр осіб будуть заморожені, їм також заборонять в'їзд на територію Євросоюзу. Новий список ЄС опублікує у своєму офіційному журналі в найближчі дні. Як очікується, санкції наберуть чинності в суботу.

Раніше на цьому тижні стало відомо, що Брюссель може розширити санкції проти Росії. До такого рішення прийшли постійні представники країн - членів ЄС. повідомлялося, що фігурантами списку стануть в основному фізичні особи.

27 червня учасники саміту ЄС у Брюсселі дали Росії час до 30 червня, щоб використовувати свій вплив на ополченців Донбасу і зупинити потік озброєння і збройних людей через російсько-український кордон. "Ми можемо зробити подальші кроки, якщо умови не будуть виконані", - заявили європейські чиновники. Влада ЄС наполягали на тому, що до 30 червня має бути створений механізм припинення вогню і відновлення контролю над російсько-українським кордоном.

У березні 2014р. Євросоюз ввів санкції проти російських чиновників, депутатів та журналістів, в загальній складності в список увійшли 33 людини. У квітні список був розширений на 15 осіб.

Рада ЄС пояснив, що включених у список осіб керівництво Євросоюзу вважає винними в підрив територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Пізніше Брюссель заявив про можливість введення масштабних економічних санкцій, спрямованих проти цілих галузей російської економіки, в тому числі енергетики.