ua en ru

ЄС продовжить фінансову підтримку реформ в Україні, - Хан

ЄС продовжить фінансову підтримку реформ в Україні, - Хан Фото: Йоханнес Хан (twitter.com/jhahnEU)

У Єврокомісії розраховують на зміцнення зв'язків з Україною

Європейський союз продовжить фінансову підтримку реформ в Україні в рамках асоціації. Про це йдеться в заяві єврокомісара з питань політики сусідства та розширення Йоханнеса Хана, опублікованій на сайті Європейської комісії.

"Українці отримають вигоду від тісних зв'язків з ЄС... Недавні реформи в Україні були безпрецедентними, в той час як більша частина роботи по боротьбі з корупцією має бути продовжена. Європейський союз продовжить підтримку реформ в Україні з експертної та фінансової сторони", - заявив Хан.

Він також зазначив перші конкретні результати реалізації Угоди про асоціацію України з ЄС.

"Експорт України до європейський країн збільшився, і ЄС підтвердив свою позицію в якості провідного торговельного партнера України", - додав Хан.

Зазначимо, у відповідності з Угодою про асоціацію Україна зобов'язалася провести структурні реформи в таких галузях, як демократія, права людини, верховенство закону, державне управління, торгівля і розвиток. В Угоді також передбачено розширення співробітництва в області охорони навколишнього середовища, соціального розвитку та захисту, транспорту, захисту прав споживачів, освіти, культури, промисловості та енергетики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що асоціація України з ЄС сьогодні вступає в силу. В основному співпраця стосується гармонізації українського законодавства до європейських стандартів.