ua en ru

ЄС закликає Трампа не погрожувати новими митами

ЄС закликає Трампа не погрожувати новими митами Фото: Даніель Росаріо (twitter.com StarDisHaberler)

ЄС готовий негайно відреагувати у разі введення США додаткових мит

Євросоюз закликає главу Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа не погрожувати новими митами на європейські автомобілі. Про це заявив офіційний представник Європейської комісії Даніель Росаріо на брифінгу у вівторок у Брюсселі, передає "Інтерфакс".

Зокрема, Росаріо підкреслив, що ЄС розраховує на врегулювання торговельних суперечок зі США на основі недавніх домовленостей глави ЄК Жан-Клода Юнкера і президента США Трампа. Таким чином він прокоментував обіцянку Трампа повернутися до питання ввізних мит у 25% на європейські автомобілі.

"Ми продовжуємо ґрунтуватися на спільній заяві від 25 липня за підсумками зустрічі між головою Юнкером і президентом Трампом. Ця заява є результатом складних переговорів між двома головними дійовими особами. І, згідно з цією заявою, ми передбачаємо торгове партнерство, несумісне з погрозами", - підкреслив Росаріо.

Він додав, що в разі введення додаткових мит на європейську продукцію ЄС готовий негайно відреагувати.

"До цих пір ми могли працювати на основі цієї спільної заяви. Перша робоча нарада за його підсумками відбулася у минулий понеділок у Вашингтоні... Але якщо з американської сторони введуть додаткові мита на європейську продукцію, ми будемо готові реагувати негайно", - запевнив представник ЄК.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, Трамп знову пригрозив ввести 25-процентні мита на європейські автомобілі, незважаючи на обіцянку не вводити нові тарифи, поки обидві сторони не досягнуть прогресу в торгових переговорах.

Трамп і Юнкер раніше домовилися про зниження торгової напруги і взаємне поступове зняття мит.