ua en ru

ЄС закликає розслідувати напади в секторі Газа

ЄС закликає розслідувати напади в секторі Газа Фото: зіткнення на ізраїльсько-палестинському кордоні (aliabusaad91 / witter)

Під час зіткнень загинули щонайменше 16 палестинців

Верховна представниця Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні вимагає провести незалежне розслідування сутичок на ізраїльсько-палестинському кордоні, під час яких загинули щонайменше 16 палестинців. Про це повідомляє DW.

Експерти повинні перевірити випадки застосування ізраїльськими силовиками бойових патронів в зіткненнях з палестинцями в секторі Газа, заявила Могеріні.

За її словами, розслідування має бути незалежним і прозорим. Також вона вказала на важливість поваги до таких фундаментальних прав як свобода думки і свобода зібрань.

За останніми даними Палестинської національної адміністрації, в результаті зіткнень 30 березня загинули щонайменше 16 палестинців. Серед загиблих є неповнолітні. Крім того, різні тілесні ушкодження та поранення отримали 1,4 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав провести "незалежне і прозоре" розслідування конфлікту в секторі Газа.