ua en ru

ЄС закликає Чорногорію розслідувати напад на журналістку

ЄС закликає Чорногорію розслідувати напад на журналістку Фото: Йоханнес Хан (flickr.com)

Хан зазначив, що напад викликає серйозну стурбованість з приводу верховенства права в Чорногорії

Євросоюз (ЄС) закликає Чорногорію розслідувати напад на журналістку Оліверу Лакіч, який стався 8 травня поточного року. Про це заявив комісар з питань європейської політики сусідства Йоханнес Хан, повідомляє Reuters.

Як повідомляється, 49-річна Олівера Лакіч, яка пише про організовану злочинність для видання Vijesti, була поранена біля її будинку в Подгориці.

"Це (напад, - ред.) впливає на стан і репутацію країни... (вона) знаходиться на екрані нашого радара, і ми очікуємо належного розслідування", - сказав Хан.

Крім того, у Twitter Хан зазначив, що напади на журналістів в Чорногорії викликають серйозну стурбованість з приводу верховенства права в країні.

"Нещодавні напади на Оліверу Лакіч та інші численні нерозслідувані напади на журналістів викликають серйозну стурбованість з приводу верховенства права в Чорногорії. ЄС очікує належного розслідування справи, щоб виконавці і замовники були притягнуті до відповідальності", - написав Хан.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Чорногорії сотні людей вийшли на вулиці Подгориці 9 травня на знак протесту проти нападу на відому в країні антикорупційну журналістку Оліверу Лакіч.