ua en ru

ЄС закликав Сербію і Косово до стриманості

ЄС закликав Сербію і Косово до стриманості Колаж РБК-Україна

Белград розкритикував реакцію Брюсселя

Європейський союз (ЄС) закликав Сербію та Косово діяти спокійно та стримано після загострення ситуації на півночі Косово. Про це повідомляє сербський сайт TANJUG.

Прес-секретар зовнішньополітичної служби ЄС Майя Косьянчич підкреслили, що Євросоюз серйозно розглядає повідомлення, що надходять з півночі Косово, де протягом дня були розгорнуті підрозділи косовського спецназу поліції навколо озера Газівода.

У той же час, директор сербського Управління по Косово і Метохії Марко Джуріч розкритикував реакцію Брюсселя, повідомляє Novosti.rs.

"Особисто я засуджую заяву Майї Косьянчич. Вона попередила обидві сторони і закликала нас до стриманості. Наче ми нападаємо на себе. Це пік байдужості", - сказав Джуріч.

Крім того, він повідомив, що косовські спецназівці покинули озеро Газівода 10 хвилин тому, а представники деяких іноземних посольств вибачилися за арешт сербів.

"Уже втретє серби бачать, що вони не можуть розраховувати на KFOR і НАТО... Досить ігор. Прийшов час для закінчення безвідповідальних кроків", - додав він.

Нагадаємо, раніше президент Сербії Олександр Вучич привів армію Сербії в бойову готовність через приїзд президента Косово Хашима Тачі на озеро Газівода.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що президент Сербії в черговий раз виключив визнання Косова.