ua en ru

ЄС закликав Росію допомогти провести вибори на Донбасі за українським законодавством

ЄС закликав Росію допомогти провести вибори на Донбасі за українським законодавством Джерело фото:flickr.com/Yukiko Matsuoka
Європейський Союз заявив, що не визнає вибори самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" 2 листопада і закликав Росію допомогти провести вибори на Донбасі за українським законодавством.

Європейський Союз заявив, що не визнає вибори самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" 2 листопада і закликав Росію допомогти провести вибори на Донбасі за українським законодавством. Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки, передає ЄС-плюс.

"Ми шкодуємо про зауваження Лаврова щодо визнання виборів на території проголошених Луганської та Донецької народних республік", - написано в заяві.

У заяві підкреслюється, що ЄС не визнає ці вибори. Крім того, у документі міститься заклик до Росії використовувати свій вплив, щоб допомогти в проведенні місцевих виборів у відповідності з українським законодавством.

"Цей внесок у реалізацію Мінського протоколу буде високо вітатися", - підкреслюється в заяві.

У заяві нагадується, що Мінський протокол про врегулювання ситуації на сході України був підписаний, в тому числі, представниками Російської Федерації і двох самопроголошених республік" і передбачав проведення місцевих виборів у відповідності з українським законодавством.

"Проведення президентських і парламентських виборів, оголошених самопроголошеними владою, суперечить тексту і духу Мінського протоколу і перерве прогрес до пошуку стабільного політичного рішення в цих межах", - написано в документі.

Нагадаємо, в самопроголошених "Донецької народній республіці" і "Луганської народній республіці" збираються провести свої "вибори" 2 листопада. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає ці "вибори".