ua en ru

ЄС приступить до підписання УА, як тільки Україна продемонструє помітний прогрес у реформах, - Фюле

Євросоюз (ЄС) приступить до підписання угоди про асоціацію, як тільки Україна продемонструє помітний прогрес у реформах. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Європейської комісії із посиланням на заяву європейського комісара з питань розширення ЄС та европейської політики сусідства Штефана Фюле.

ЄС разом із Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Міжнародним валютним фондом (МВФ) 28 лютого у Брюселі обсудили процес реформ в Україні у рамках ініціативи "Східне партнерство".

"Зустріч із міжнародними фінансовими інститутами гарна нагода для обговорення процесу реформ, та покращення координації та оформлення майбутніх рішень разом. ЄС пообіцяв приступити до підписання угоди про асоціацію, як тільки Україна продемонструє чіткі дії та помітний прогрес у галузях правосуддя, виборів і реформ", - зазначив Фюле.

Читайте також: Євросоюз виставив Україні 19 вимог для підписання угоди про асоціацію

За його словами, ЄС сподівається підписати угоду про асоціацію з Україною на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі в листопаді 2013 р., а також завершити переговори за угодою про асоціацію із Грузією, Молдовою та Вірменією.

Читайте також: Євросоюз позитивно оцінює результати саміту Україна-ЄС (фото)