ua en ru

ЄС вимагає від посла Туреччини пояснення слів Ердогана про загрозу безпеці європейців

ЄС вимагає від посла Туреччини пояснення слів Ердогана про загрозу безпеці європейців Фото: у ЄС відреагували на заяву Реджепа Ердогана про безпеку європейців

Раніше президент Туреччини заявив, що жоден європеєць не може "безпечно ходити вулицями"

Служба закордонних справ Європейського союзу (EEAS) викликала посла Туреччини в ЄС, щоб "отримати пояснення" з приводу зробленої в середу, 22 березня, президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом заяви про загрозу безпеці європейців. Про це повідомляє EUobserver.

У ЄС очікують пояснень, що мав на увазі Ердоган, кажучи, що "жоден європейський громадянин у будь-якій частині світу не може безпечно ходити вулицями".

Зазначимо, через кілька годин після зазначеної заяви в середу, 22 березня, у Лондоні стався теракт, в результаті якого загинули 4 людини.

Раніше Туреччина робила й інші різкі заяви на адресу Євросоюзу, зокрема, пов'язані з недопуском кількох турецьких міністрів на політичні мітинги на підтримку Ердогана в деяких європейських країнах.

Так, Ердоган заявляв, що відмова Нідерландів у в'їзді главі Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлюту Чавушоглу є "залишками нацизму і фашизму".

Нагадаємо, уряд Федеративної Республіки Німеччина не дав дозволу на проведення 11 угод з продажу стрілецької зброї і боєприпасів до Туреччини з листопада 2016 року.