ua en ru

Уряд Німеччини скоротив експорт озброєнь в Туреччину

Уряд Німеччини скоротив експорт озброєнь в Туреччину Фото: Уряд Німеччини скорочує експорт озброєнь в Туреччину

Німецьке уряд відхилив 11 угод з продажу, незважаючи на партнерство в рамках НАТО

Уряд Федеративної Республіки Німеччина не дав дозвіл на проведення 11 угод з продажу стрілецької зброї і боєприпасів до Туреччини з листопада 2016 року. Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung.

"Уряд ФРН став обережніше ставитися до продажу озброєнь Туреччини, після липневої спроби військового перевороту і жорстких дій президента Реджепа Тайіпа Ердогана проти своїх політичних супротивників", - йдеться в повідомленні.

Як випливає з відповіді міністерства економіки, після липневих подій 2016 року німецький уряд схвалює проведення подібних угод з Туреччиною тільки після перевірки стосовно зовнішньої політики і політики безпеки.

Зазвичай уряд ФРН не забороняє продаж зброї країнам-союзникам по НАТО, але у випадку з Туреччиною приділяє особливу увагу тому факту, що зброю можуть застосовувати для внутрішніх репресій або у курдському конфлікті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що турецький президент Реджеп Ердоган пообіцяв більше не піддаватися на маніпуляції Європейського союзу з приводу членства. За його словами, після референдуму 16 квітня Європа побачить "зовсім іншу Туреччину".