ua en ru

ЄС допоможе Україні в імплементації стратегії розвитку сільського господарства

ЄС допоможе Україні в імплементації стратегії розвитку сільського господарства Фото: Енцо Даміані

Стратегія являє собою дієву дорожню карту реформування аграрного сектору в Україні

Європейський Союз (ЄС), донори та міжнародні партнери готові всебічно сприяти Міністерству аграрної політики та продовольства України в реалізації єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на період до 2020 року. Про це повідомив завідуючий сектором сільського господарства та земельних реформ Європейської комісії Енцо Даміані на спільній прес-конференції з міністром аграрної політики та продовольства України Олексієм Павленком, повідомляє прес-служба міністерства.

За словами Даміані, стратегія являє собою дієву дорожню карту реформування аграрного сектору в Україні, яка поєднує взаємне бачення модернізації галузі з коротко- та середньостроковими планами дій, а також комплексом щоденних завдань для міністерства.

"Саме це відомство буде головним в реалізації документу. Проте зі свого боку Євросоюз та наші партнери готові в цьому допомогти", - заявив Даміані, висловивши впевненість у тому, що документ буде погоджений в найкоротший термін та доведе дієвість передбачених у ньому механізмів модернізації аграрної сфери та національної економіки загалом.

"Сьогодні Міністерство аграрної політики є одним з лідерів з реформування. Ми віримо, виконання цієї стратегії відкриє Україні нові можливості, навіть незважаючи на складні економічні часи", - зазначив Даміані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Канада не спішить відкривати свій ринок для української агропродукції.