ua en ru

ЄС підготував п'ять вимог до Британії за Brexit, - The Guardian

ЄС підготував п'ять вимог до Британії за Brexit, - The Guardian Фото: Brexit (pixabay.com)

Документи складені цільової робочою групою ЄС в Брюсселі

Європейський Союз ризикує посилити напруженість з Британією за Brexit через оприлюднення документа з п'ятьма жорсткими вимогами. Про це повідомляє The Guardian.

Повідомляється, що документ показує, що Мішель Барньє, головний дипломат ЄС, закликає Великобританію розробити "рішення", яке зробить неможливим створення жорсткої межі і гарантує мир на острові.

Так, документ є одним з п'яти, які будуть опубліковані Європейською комісією в найближчі дні. Документи складені цільової робочою групою Барньє в Брюсселі.

Зазначено, що кожен документ орієнтований на день виходу Британії з ЄС - 29 березня 2019.

зокрема, йдеться про вимогу до Британії прийняти закон про "постійному захисті" спеціальних продуктів, таких як пармська шинка і сир фета, а також французьке бургундське вино і іспанська каба. Повідомляється, що Брюссель хоче, щоб після Brexit більше 3 тис. 300 харчових продуктів і напоїв були під захистом від британських "підробок".

Крім того, Брюссель попереджає уряд про те, що воно повинно гарантувати стандарти захисту даних секретних документів ЄС. Якщо ж це не може бути забезпечено, то ЄС хоче, щоб ці документи були стерті або знищені.

ЄС також просить Великобританію не дискримінувати компанії ЄС, які будуть проводити державні інфраструктурні проекти, які почалися до дня Brexit.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вихід Великобританії з Європейського союзу (Brexit) може зірватися через розбіжності всередині основних партій.