ua en ru

ЄС підтримує зусилля по залученню до відповідальності винних у катастрофі Boeing 777

ЄС підтримує зусилля по залученню до відповідальності винних у катастрофі Boeing 777 Фото: Федерика Могерині

У Євросоюзі відзначили прогрес у розслідуванні катастрофи

Європейський союз (ЄС) підтримує зусилля по залученню до відповідальності винних у катастрофі Boeing 777 в Донецькій області рік тому - 17 липня 2014 р. Про це йдеться в заяві верховного представника Європейського союзу (ЄС) у закордонних справах і політиці безпеки Федерики Могерини з нагоди річниці трагедії.

"Ті, хто прямо або побічно несе відповідальність за катастрофу літака MH17, повинні бути притягнуті до відповідальності і віддані суду, згідно з резолюцією 2166. В цьому відношенні ЄС та його держави-члени повністю підтримують тривалі зусилля щодо створення обов'язкових і достовірних механізм притягнення до відповідальності", - йдеться в заяві.

При цьому в ЄС зазначили, прогрес у розслідуванні аварії Boeing 777, а також в ідентифікації тіл загиблих, їх репатріації та витягу уламків літака.

Також Могерини від імені Євросоюзу висловила співчуття всім родичам жертв аварії Boeing 777 на Донбасі.

"Ми всі згадуємо те, що сталося рік тому, з тугою і смутком. Акти насильства, які загрожують безпеці цивільної авіації, є грубими порушеннями міжнародного миру і безпеки", - йдеться в заяві.

Declaration by the High Representative, Federica Mogherini, on behalf of the EU on the anniversary of the downing of...

Posted by European Union in Ukraine on 17 Июль 2015 г.

Нагадаємо, раніше Нідерланди, Малайзія, Україна, Австралія і Франція звернулися до Ради Безпеки ООН з проханням про створення трибуналу по краху МН17 на Донбасі. Сьогодні Великобританія підтримала створення міжнародного трибуналу.

Літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17) розбився в Шахтарському районі Донецької області рівно рік тому - 17 липня 2014 р. В результаті катастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.