ua en ru

ЄС забезпечить підписання угоди про ЗВТ з Україною після президентських виборів, - глава делегації Європарламенту

Європейський союз підтверджує демократичність українських виборів і обіцяє забезпечити підписання угоди про зону вільної торгівлі з Україною після виборів.

Європейський союз підтверджує демократичність українських виборів і обіцяє забезпечити підписання угоди про зону вільної торгівлі з Україною після виборів. Про це на прес-конференції заявив голова делегації Європейського парламенту Горан Фарм, передає кореспондент РБК-Україна.

"Європейський парламент приймав участь у місії моніторингу за виборами. Ми повністю згодні з оцінками наших колег ОБСЄ: вчора українські громадяни вийшли на вибори і зробили вибір на демократію. Висока явка показала вибір у бік демократії і цілісності України", - заявив Фарм.

Він висловив надію, що всі країни визнають вибори в Україні, тим більше що "жоден з кандидатів не намагається оскаржити результати виборів.

Фарм підкреслив, що Україна змогла провести вибори в складних умовах.

"ЄС повністю висловлює свою підтримку України. Це політична підтримка. Ми також готові вести далі переговори для забезпечення цілісності України. Ми готові далі працювати над тим, щоб забезпечити підписання соглашенич, яке передбачає широку і всеосяжну зону вільної торгівлі. ЄС залишається прихильником України", - підкреслив Фарм.