ua en ru

ЄС подасть в суд на Ірландію за затягування стягнення з Apple 13 млрд євро

ЄС подасть в суд на Ірландію за затягування стягнення з Apple 13 млрд євро Фото: Apple (flickr.com Andy)

Крайній термін для реалізації Ірландією рішення ЄК стосовно податкового режиму Apple пройшов 3 січня 2017 року

Європейський союз звернутися в Європейський суд з вимогою покарати Ірландію за затягування строків стягнення з Apple 13 млрд євро визнані неправомірними податкових субсидій і відсотки з них, якими користувалася компанія в цій країні. Про це заявила член Європейської комісії з конкуренції Маргрете Вестагер, йдеться в повідомленні ЄК.

"Пройшов майже рік після того, як комісія прийняла це рішення, Ірландія досі не стягнула гроші навіть частково. Ми, звичайно, розуміємо, що відновлення (конкуренції, - ред.) у деяких випадках може бути складніше, ніж в інших, і ми завжди готові допомогти. Однак державам-членам необхідно домогтися достатнього прогресу для відновлення конкуренції. Ось чому ми сьогодні вирішили звернутися до Європейського суду через невиконання нашого рішення з приводу Ірландії", - пояснила Вестагер.

Також у повідомленні зазначається, що крайній термін для реалізації Ірландією рішення ЄК стосовно податкового режиму Apple пройшов 3 січня 2017 року.

Згідно з повідомленням ЄК, від затягування строків стягнення компанія Apple тільки виграє, що суперечить актуальною політики ЄС по боротьбі з великими технологічними компаніями, які зловживають домінуванням на європейському ринку.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ЕК оштрафує американську компанію Amazon на кілька сотень мільйонів євро.