ua en ru

ЄС планує виділити Україні 2 млн євро на реформу правоохоронної системи

ЄС планує виділити Україні 2 млн євро на реформу правоохоронної системи Фото: автомобіль Національної поліції (РБУ-Україна)

Вже затверджено 45 проектів з реформування

Консультативна місія Європейського союзу в Україні у 2017 році здійснює 45 проектів для сприяння реформування правоохоронної системи України, на здійснення яких ЄС виділяє більше двох млн євро. Про це повідомив глава місії Кястутіс Ланчинскас, передает DW.

"Ми вже затвердили 45 проектів, які будуть фінансуватися. Ми будемо фінансувати тренінги та поїздки наших колег в інших європейських держав для обміну передовим досвідом", - пояснив Ланчинскас.

Він також повідомив, що буде фінансуватися обладнання для правоохоронних органів, додавши, в тому числі техніка - машини-позашляховики, які досі використовувалися місією ЄС.

Серед найважливіших проектів, які на даний момент фінансує місія - створення системи співпраці між Європолом та українськими правоохоронними органами, а також Сommunity policing (зміцнення зв'язків між поліцією і суспільством, - ред).

Якщо співробітництво з Європолом стосується перш протидії організованій злочинності, то Сommunity policing - це політика, спрямована на налагодження зв'язків між представниками місцевих громад і поліцейськими.

Зазначено, що Консультатисная місія ЄС в Україні почала працювати в Україні в кінці 2014 року і покликана сприяти реформуванню сектору цивільної безпеки України, до якого відносяться, насамперед, поліція, прикордонники, спецслужби, пенітенціарна система та система юстиції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Італія надасть практичну підтримку в реалізації реформ України у фінансовій сфері.