ua en ru

ЄС планує ввести мита на імпорт сталі з України

ЄС планує ввести мита на імпорт сталі з України Фото: Європейський союз (European Union 2015 - European Parliament)

Розмір мита на постачання сталі Metinvest Group складе 19,4%

Європейський союз планує запровадити мита розміром 19,4% на імпорт сталі з України, передає Reuters з посиланням на документ, який є у розпорядженні агентства.

Зокрема, згідно з документом ЄС планує ввести мито розміром до 33% на імпорт гарячекатаного прокату з Бразилії, Ірану, Росії та України. Зазначимо, ЄС застосовує понад 40 антидемпінгових заходів для допомоги європейським виробникам сталі. Наприклад, в червні було встановлено 35,9% мито на ввезення гарячекатаної сталі з Китаю.

За даними Reuters, Європейська комісія розпочала дослідження гарячого прокату з Бразилії, Ірану, Росії та України, а також Сербії у липні 2016 року по скарзі європейської сталеливарної асоціації Eurofer. Її дослідження показало, що частка гарячекатаної сталі з цих країн, за винятком Сербії, на ринку ЄС за рік зросла до 12,6% порівняно з 7,5% в 2013 році, а ціни впали приблизно на чверть.

Передбачається, що мито на імпорт сталі з Бразилії становитиме 15,7-17,5%, з Росії - 5,3-33%, Ірану - 23%, з України - 19,4%. Остаточно мита мають бути застосовані до 6 жовтня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США продовжили скасування антидемпінгового мита для трубної продукції з України.