ua en ru

ЄС планує збільшити витрати на оборону незалежно від зміни адміністрації США, - Могеріні

ЄС планує збільшити витрати на оборону незалежно від зміни адміністрації США, - Могеріні Фото: Федеріка Могеріні

Глави МЗС країн ЄС зібралися в Брюсселі на неформальну зустріч

У Європейському союзі після обрання Дональда Трампа президентом США мають намір виділяти більше коштів на власну безпеку, передає Deutshe Welle.

Відзначається, що джерело в дипломатичних колах повідомило, що в ніч на 14 листопада міністри закордонних справ країн ЄС, які зібралися в Брюсселі на неформальній зустрічі, присвяченій наслідкам президентських виборів в США, дійшли висновку, що на Європі тепер лежить "особлива відповідальність".

"Європейцям необхідно зміцнювати власну безпеку і поглиблювати кооперацію в сфері оборонної політики незалежно від зміни адміністрації США", - підкреслила верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні.

Вона зазначила, що ЄС не може "сидіти і чекати", поки нова адміністрація США визначиться зі своїм зовнішньополітичним курсом, оскільки "Європа розвивається, світ не стоїть на місці, і тривають кризи навколо нас".

Нагадаємо, раніше Могеріні заявила, що Євросоюз розраховує на тісне партнерство з США після вступу Трампа на посаду президента США.