ua en ru

ЄС планує продовжити економічні санкції проти Росії

ЄС планує продовжити економічні санкції проти Росії Фото: ЄС

Прихильники відновлення санкцій - Швеція, Польща і країни Балтії

Європейський союз буде прагнути відновити економічні санкції проти Росії після їх закінчення в кінці липня, чому сприяли несподівано холодні стосунки президента США Дональда Трампа з Москвою. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на дипломатів та офіційних осіб ЄС.

"Лідери ЄС підтримують санкції, але не всі роблять це з "колишнім завзяттям". Серед найбільш переконаних прихильників відновлення санкцій - Швеція, країни Балтії і Польща, голос яких ослаблений рішенням Великобританії покинути ЄС", - говорилося в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, до числа менш переконаних належать Італія, Греція, Кіпр, Угорщина, Іспанія та Болгарія, які стверджують, що 3 роки санкцій так і не змогли похитнути Москви, тому вони хотіли б відновити ділові зв'язки.

"Нам не подобаються санкції. Для нас це величезна втрата бізнесу, але ми будемо з більшістю", - заявив дипломат однієї з цих країн, зазначивши, що відновлення режиму санкцій представляється можливим.

За словами одного з представників ЄС, що займається цим питанням, на введення санкцій можуть вплинути дві речі: французькі вибори і Трамп.

Третій дипломат ЄС сказав, що після стурбованості на початку президентства Трампа останнім часом все більше відчувається, що Білий дім не буде проти позиції ЄС щодо РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Державній думі РФ підготували пакет законопроектів, які можуть спростити інвестування в окупований півострів Крим в обхід санкцій.