ua en ru

ЄС планує імпортувати ізраїльський газ

ЄС планує імпортувати ізраїльський газ
Європейський союз планує імпортувати газ з офшорних родовищ біля берегів Ізраїлю транзитом по морському газопроводу через Кіпр і Грецію для зменшення залежності від Росії

Європейський союз планує імпортувати газ з офшорних родовищ біля берегів Ізраїлю транзитом по морському газопроводу через Кіпр і Грецію для зменшення залежності від Росії, передає Bloomberg.

"Це цікавий проект. Він міг би грати важливу роль у диверсифікації наших поставок", - сказав заступник міністра промисловості Італії Клаудіо Де Винченти

Вартість проекту оцінюється в суму від 3,5 до 5 млрд євро.

Однак проект вже зіткнувся з технічною перешкодою, тому що передбачуваний маршрут між Кіпром і грецьким островом Крит проходить через глибокі води.

"Ділянка газопроводу між Кіпром і Критом, як випливає з пропозиції Кіпру і Греції, представляє певні складності. Самим вірним рішенням буде проведення оцінки економічної доцільності проекту", - сказав заступник голови Єврокомісії Марош Шевчович.

Нагадаємо, віце-президент Європейської комісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович закликав до якнайшвидшого пошуку альтернатив "Південного потоку".