ua en ru

ЄС очікує на роз’яснення Вірменії щодо сумісності між бажанням приєднатися до МС та зобов’язань в рамках УА

Євросоюз очікує на роз'яснення Вірменії їхніх намірів та того, яким чином вони збираються досягти сумісності між їхнім бажанням приєднатися до Митного союзу та зобов'язаннями, взятими у рамках угоди про асоціацію та ГВЗВТ. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

"У липні поточного року ми завершили перемовини з Вірменією щодо угоди про асоціацію, включно із положеннями про створення глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ГВЗВТ), які тривали три з половиною роки. За підтримки ЄС, ця угода дасть можливість Вірменії проводити всеохопну модернізацію та втілювати у життя реформи, які ґрунтуються на спільних цінностях, політичній асоціації та економічній інтеграції", - йдеться в документі.

При цьому Вірменія нещодавно заявила про наміри приєднатися до Митного союзу.

"У такий спосіб ЄС очікує на роз'яснення з боку Вірменії їхніх намірів та того, яким чином вони збираються досягти сумісності між їхнім бажанням приєднатися до Митного союзу та зобов'язаннями, взятими у рамках угоди про асоціацію та ГВЗВТ. Після завершення відповідних консультацій ми зробимо висновки щодо наших подальших дій. Водночас ЄС хоче вкотре наголосити: угода про асоціацію, включно із ГВЗВТ, є програмою реформ, користь від якої отримають усі сторони; вона не є "грою з нульовою сумою" та може поєднуватися із економічною співпрацею з країнами СНД", - йдеться в заяві ЄС.