ua en ru

ЄС очікує від нової Ради імплементації угоди про асоціацію

Європейський Союз чекає від нової Верховної Ради, яка повинна бути обрана 26 жовтня 2014 р., імплементації угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Європейський Союз чекає від нової Верховної Ради, яка повинна бути обрана 26 жовтня 2014 р., імплементації угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це сьогодні на розширеному засіданні українсько-литовського та литовсько-українського ділових рад у Києві заявив посол ЄС в Україні Ян Томбінський, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас зараз багато зустрічей, які ми направили на те, як допомогти поставити структури, які будуть імплементувати, які будуть ефективно працювати, на те, щоб угода про асоціацію запрацювало. Підписання угоди - це був перший крок. І мова зараз йде про те, щоб воно не залишилося декларацією, а про те, що воно запрацювало. Я впевнений, що новий парламент буде підтримувати уряд, для якого асоціація також не буде тільки декларативним елементом, а буде план дій. Все це зроблено: нормативи, вже є стратегія, у нас багато напрацювань. Нам треба перейти зараз до тієї фази, як це ввести в практику. І уряд, і Верховна Рада повинні довести це до всіх суб'єктів українського життя", - сказав Томбінський.

Нагадаємо, в серпні 2014 р. Президент Петро Порошенко розпустив Раду, призначивши вибори на 26 жовтня.