ua en ru

ЄС очікує, що Україна здійснить низку реформ до моменту підписання угоди про асоціацію, - Томбінський

Європейський Союз (ЄС) очікує, що Україна здійснить низку реформ, серед яких реформа судової системи, виборчого законодавства та питання вибіркового правосуддя, до моменту підписання угоди про асоціацію. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, передає кореспондент РБК-Україна.

"З європейського боку порядок денний дуже чіткий і зрозумілий: підписати угоду в листопаді. Але ми всі знаємо, що до листопада ще досить багато часу і все ще необхідно побачити виконання певних умов, які були визначені не лише радою Европейського Союзу 10 грудня, але й ті, які були ухвалені у спільній заяві, зробленій українським керівництвом і європейським керівництвом 25 лютого у Брюсселі. Це пов'язано з реформою судової системи, виборчого законодавства, а також питанням вибіркового правосуддя", - сказав Томбінський.

Також він зазначив, що зараз очікування Євросоюзу ґрунтуються на припущенні, що Україна до листопада виконає ці умови.

"Можливо, в листопаді буде позитивна оцінка всього цього, тобто Європейський Союз зараз ґрунтується на цьому припущенні. Отже, все має бути готовим для підписання в листопаді," - додав Томбінський.

Читайте також: ЄС на сьогоднішній день не готовий підписати угоду про асоціацію з Україною, - Томбінський