ua en ru

ЄС відстоює позицію, що Тимошенко та Луценко мають брати участь у виборах, - Тарасюк

Європейський союз відстоює позицію, що вибори в Україні мають відбуватися за європейськими стандартами, і в них мають брати участь представники від опозиції в особі Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Про це на брифінгу після зустрічі опозиції з Євроделегацією повідомив лідер партії "Народний рух України" Борис Тарасюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Не лише сам факт проведення виборів має бути доконаним і сертифікованим незалежними спостерігачами, зокрема з ЄС, а існує й була підтверджена чітка прив'язка визнання виборів такими, що відповідає європейським стандартам, лише тоді, коли опозиції включно з Тимошенко та Луценко буде дозволено брати повноцінну участь у цих виборах, що неможливо, коли ці політичні лідери перебувають за гратами. Ця позиція була в черговий раз підтверджена, і таким же чином було поставлено в залежність і підписання, і ратифікацію угоди від того, чи будуть виконані ці умови, чи ні", - сказав Тарасюк.

Також заступник голови партії БЮТ "Батьківщина" Олександр Турчинов додав, що, за словами представників ЄС, в Європі поважають Україну та чекають, коли вона ввійде в європейську спільноту.

"Що головне ми почули від керівництва ЄС, що в Європі поважають, цінують Україну і чекають на Україну, тобто двері відчинені для України. Єдине, що вимагає Європа для того, щоб реального змісту набув цей процес, це повернення України до європейських демократичних стандартів... Тобто ці речі, без яких неможливе просунення України до європейської спільноти. І про це було сказано не тільки представникам опозиційних сил, а головне, про це було сказано Президенту та його адміністрації", - зазначив Турчинов.