ua en ru

В ЄС відзначили прогрес України у реформуванні фінансового сектору економіки, - Данилюк

В ЄС відзначили прогрес України у реформуванні фінансового сектору економіки, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк і П'єр Московити (Мінфін)

Євросоюз очікує від українського парламенту прийняття пакету економічних і фіскальних законопроектів

Представники Євросоюзу відзначили прогрес України у реформуванні державного фінансового сектора економіки, а також просування в області реформування банківської, енергетичної сфер. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Прдставители Європарламенту і Єврокомісії відзначають наш прогрес насамперед у реформу державних фінансів, банківського та енергетичного секторів, а також результати роботи у сфері боротьби з корупцією: створення НАБУ і Назка, Prozorro і реєстру автоматичного відшкодування ПДВ, - написав міністр.

При цьому Євросоюз очікує від українського парламенту ухвалення законопроектів, які необхідні для надання подальшої фінансової допомоги.

зокрема, в ЄС нагадали, що Україні необхідно законодавчо встановити:

- Автоматичну верифікацію електронної декларацій;

- Впровадження кредитної реєстру НБУ;

- Впровадження системи верифікації кінцевих бенефіціарних власників бізнес-структур.

Разом з міжнародними експертами ми вже почали роботу над механізмом, аналогів яким не існує у жодній країні ЄС. Коли ця система запрацює в повну силу, буде чітко зрозуміло, хто володіє компаніями, на які сфери впливає і де є ймовірність конфлікту інтересів, пояснив міністр фінансів.

Повернувся з робочої поїздкі до Брюсселя. За два дні у non-stop режимі зустрілися з Єврокомісаром з економічних і...

Опубліковано Олександром Данилюком 26 квітня 2018 р.

Нагадаємо, тривають переговори України і Європейського союзу (ЄС) щодо перегляду програми по реконструкції контрольних пунктів пропуску (КПП) на кордоні, яку було закрито у лютому 2018 року.