ua en ru

ЄС скасує санкції проти Росії за умови дотримання режиму припинення вогню і проведення мирних переговорів

Євросоюз готовий скасувати нові санкції відносно Росії, прийняття яких очікується 8 вересня, якщо режим припинення вогню буде дотримуватися і почнуться мирні переговори.

Євросоюз готовий скасувати нові санкції відносно Росії, прийняття яких очікується 8 вересня, якщо режим припинення вогню буде дотримуватися і почнуться мирні переговори. Про це заявив голова Європейської Ради Герман ван Ромпей 7 вересня в інтерв'ю бельгійському телеканалу VRT, передає DW.

"Якщо режим припинення вогню утримується і/або починаються мирні переговори, то ми готові скасувати ці санкції", - повідомив ван Ромпей.

Разом з тим він зазначив, що Росію дуже важко схилити до серйозних переговорів, а припинення вогню - "хоча й важливий, але все-таки перший і поки єдиний крок".

Щодо порушення режиму припинення вогню в Маріуполі і Донецьку глава Євроради зазначив, що слід почекати, "буде відбуватися більше подібних подій, або ж це були винятки".

Ромпей вважає, що введені раніше санкції вже показали свою дієвість, оскільки російська економіка слабшає і вже знаходиться на стадії спаду.

Нагадаємо, Євросоюз оголосив про введення нового пакета санкцій проти РФ 8 вересня.