ua en ru

ЄС побоюється появи нового маршруту для біженців

ЄС побоюється появи нового маршруту для біженців Фото: біженці

Є конкретні ознаки зростання міграційних потоків з Єгипту

Європейський Союз побоюється появи нового маршруту для біженців. Є конкретні ознаки зростання міграційних потоків з Єгипту, про це йдеться у повідомленні видання DW.

Як зазначається, на даний момент Балканський маршрут закритий і біля берегів Лівії знаходяться судна для відстеження контрабандистів. Зважаючи на це Брюссель побоюється, що біженці можуть знайти новий маршрут - і хоче цьому запобігти, проте Греція блокує ці дії.


Як зазначається, ЄС стурбований тим, що маршрути біженців переміщуються в напрямку Єгипту і можуть перетворити Єгипет на одну з найбільших транзитних країн для мігрантів, які прямують до Європи.

"Є конкретні ознаки зростання міграційних потоків з Єгипту", - сказав дипломат ЄС.

Згідно з повідомленням видання, у зв'язку з новими тенденціями, багато держави-члени, в тому числі Італія і Франція зажадали розширення військової місії ЄС "Софія" на схід у бік Єгипту і Криту.

"Раніше місія "Софія" була розгорнута у відкритому морі біля узбережжя Лівії. Але минулого тижня, після зустрічі комітету з політики і безпеки, плани по розширенню зони проведення операції провалилися. Тому міністри закордонних справ ЄС теж не будуть обговорювати це питання на цьому тижні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Німеччини погодив законопроект щодо інтеграції біженців в німецьке суспільство.