ua en ru

ЄС офіційно продовжить санкції проти Росії 21 грудня, - журналіст

ЄС офіційно продовжить санкції проти Росії 21 грудня, - журналіст Фото: санкції щодо Росії (колаж РБК-Україна)

Робота над продовженням економічних санкцій триває

Європейський Союз (ЄС) офіційно продовжить санкції проти Росії 21 грудня. Про це у Twitter повідомив журналіст Рікард Йозвяк.

"Триває робота над продовженням економічних санкцій ЄС стосовно Росії. Цей процес має бути завершений у четвер, 21 грудня", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у четвер, 14 грудня, лідери ЄС погодили продовження економічних санкцій проти Російської Федерації. Керівники ЄС дали зелене світло, щоб продовжити їх ще на 6 місяців. Офіційн продовження вступить у силу наступного тижня.

Додамо, що економічні санкції щодо Росії через її агресію в Україні були запроваджені Євросоюзом у липні 2014 року терміном на один рік, у березні 2015 року їхнє можливе скасування прив'язали до виконання Москвою Мінських угод до кінця 2015 року. Оскільки Росія не виконала усі свої зобов'язання, після цього лідери ЄС неодноразово ухвалювали рішення щодо продовження санкцій ще на півроку.

Востаннє секторальні санкції Євросоюзу проти РФ були продовжені Радою ЄС у червні 2017-го року - до 31 січня 2018-го року. Обмеження стосуються фінансового, енергетичного, оборонного секторів російської економіки, а також товарів подвійного призначення.