ua en ru

В ЄС пояснили видачу візи Кобзону

В ЄС пояснили видачу візи Кобзону Фото: Йосип Кобзон

Віза Кобзону - законне виключення з правил санкционных

Депутат російської Державної думи, співак Йосип Кобзон міг на законних підставах отримати дозвіл на в'їзд в одну з країн Євросоюзу, незважаючи на те, що на нього поширюються європейські санкції і формально йому заборонений в'їзд в ЄС. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ Німеччини.

"Санкційний режим ЄС передбачає можливість того, що країни-члени з міркувань невідкладної гуманітарної необхідності в окремих випадках роблять винятки із заборони на в'їзд", - повідомили в німецькому МЗС.

Ця норма міститься в керівництві з реалізації і визначення обмежувальних заходів (санкцій) Ради ЄС. "Юридичні акти з фінансових, пропускним та іншим обмежувальним заходам передбачають певні виключення, пов'язані з гуманітарною необхідністю підпадають під санкції осіб і, де це доцільно, з міжнародними зобов'язаннями", - йдеться в документі. При цьому в ньому наголошується, що звільнення від однієї із санкцій не дає права на звільнення від інших обмежень.

Країна-член ЄС, яка бажає зробити виняток із заборони на в'їзд, повинна письмово повідомити про це членів Ради ЄС. Якщо ні один з них не висловить заперечень протягом двох днів після отримання відповідного повідомлення, таке виключення може бути надано, сказано в документі. Якщо ж хоча б один з членів Ради висловив незгоду, то підсумкове рішення буде прийматися шляхом голосування.

Нагадаємо, раніше Йосип Кобзон повідомив, що зможе продовжити лікування в Європі завдяки допомозі Президента Росії Володимира Путіна. Очікується, що співак відправиться на лікування до Італії 9 вересня.