ua en ru

ЄС не зацікавлений в паузі у відносинах з Україною, - Фюле

Європейський Союз (ЄС) не зацікавлений в припиненні розвитку відносин з Україною. Про це в ході відкриття Ялтинської європейської стратегії YES заявив європейський комісар з питань розширення ЄС та європейської політики сусідства Штефан Фюле, передає кореспондент РБК-Україна.

"Багато з вас чули думку, що в наших відносинах повинна бути зроблена пауза. Але чи справді народ України потребує паузи, або нових можливостей? .. Я вірю, що зміцнюючи демократію, Україна піде по шляху в Європейський Союз", - зазначив Фюле.

Фюле нагадав, що для України не може бути компромісів у питанні демократичних цінностей на шляху в ЄС.

"Актуальним залишається питання виборчого правосуддя в Україні... Як Україна розбереться з наслідками виборчого правосуддя, як буде проводиться реформа судової системи, Генеральної прокуратури, і, насамперед, - чи зуміє організувати майбутні вибори у відповідності з міжнародними стандартами, буде визначати, куди Україна відноситься... Вибори покажуть, якою Україна стала за останні два роки, чи стали громадяни більш вільними, незалежними чи медіа, чи приносить реформа судової системи результати", - сказав він.

При цьому він зазначив, що "мріє бачити Україну глибоко укоріненою серед європейських демократій".

Читайте також: ЄС підтвердив зацікавленість в підписанні та імплементації УА з Україною