ua en ru

У ЄС назвали головні загрози для безвізового режиму

У ЄС назвали головні загрози для безвізового режиму Фото: штамп на кордоні з Угорщиною (instagram.com/katatonia82)

Українську сторону турбують питання механізму для збереження безвізу

В Євросоюзі назвали головні загрози для безвізового режиму. Про це сьогодні в ході круглого столу "Європейський вибір України після Революції гідності: можливості і проблеми" повідомив начальник відділу консульсько-правових питань, заступник начальника управління консульського обслуговування Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Міняйло, передає кореспондент РБК-Україна.

"Агентство Європейського Союзу, яке займається охороною зовнішніх кордонів, "Frontex" на початку цього року опублікувало звіт за минулий рік і, зокрема, там були позначені основні небезпеки, які є для безвізового режиму... По-перше, це безпека документів. Це стосується тих паспортів, які громадяни України використовують у певній кількості в підробленому вигляді... Друге стосується можливості використання зброї, яка є у нас на сході, тобто, небезпека його можливого незаконного переміщення в Європу", - сказав він.

"Крім цього, як зазначають обидві сторони - і Європа, і Україна, є ще одна загроза безвізового режиму - велика кількість громадян, які використовують безвізовий режим не за призначенням. Він використовується для туристичних цілей, проте люди потрапивши за кордон, часто використовують можливість для пошуку роботи", - додав Міняйло.

Крім цього, як зазначив представник МЗС, українську сторону також турбують питання запобіжного механізму для збереження безвізу надалі.

"У нас важливо, щоб той безвізовий режим, який існує в наших відносинах з ЄС, він зберігався і далі. Багато, якщо не все наше українське суспільство, розуміє, що безвізовий режим - це індикатор незалежності української просування в ЄС і тому, коли є небезпека повернення візового режиму в наших відносинах з Європою, ми починаємо хвилюватися", - сказав Міняйло.

Нагадаємо, раніше сьогодні глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що введення Європейської системи інформації про поїздки і дозволів не буде ставити під сумнів безвізовий режим України з країнами Євросоюзу.