ua en ru

Нова система прикордонного контролю не ставить під сумнів безвіз з ЄС, - Мінгареллі

Нова система прикордонного контролю не ставить під сумнів безвіз з ЄС, - Мінгареллі Фото: біометричний паспорт (twitter.com/UkrZaKordonom)

Цю систему вже втілюють США і Канада

Введення Європейської системи інформації про поїздки і дозволів не буде ставити під сумнів безвізовий режим України з країнами Європейського Союзу. Про це сьогодні в ході круглого столу "Європейський вибір України після Революції гідності: можливості і проблеми" заявив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Європейський Союз створює нову систему прикордонного контролю, яка називається ETIAS. Це система, яку такі країни як Сполучені Штати або Канада вже втілюють. І це те, що буде введено з усіма країнами, з якими ми маємо безвізовий режим. Це абсолютно не стосується того, щоб поставити під сумнів безвізовий режим. Мова йде лише про те, що ЄС з добре відомої причини хоче зміцнити управління своїми кордонами, мова йде про необхідність ЄС краще контролювати його кордони", - заявив Мінгареллі.

Нагадаємо, станом на 28 квітня безвізовим режимом з країнами Європейського союзу вже скористалося майже півмільйона громадян України.