ua en ru

ЄС і НАТО підписали угоду про кіберзахист

ЄС і НАТО підписали угоду про кіберзахист Фото: кіберзлочинність

Договір передбачає обмін між двома організаціями інформацією та досвідом у сфері кібербезпеки

Технічна угода про кіберзахист вчора була підписана між Організацією Північноатлантичного договору та Європейським союзом, повідомляється на сайті НАТО.

Новий договір забезпечує основу для обміну інформацією та передовим досвідом між аварійно-рятувальними командами союзників.

"Разом, НАТО і ЄС - сильнішы в захисты від кібератак. Активізація співробітництва у рамках цієї домовленості дозволить нам краще запобігати кібер-атакам, прогнозувати, виявляти і реагувати на них", - прокоментував подію помічник генерального секретаря НАТО з нових викликів безпеці Сорін Дукару.

В організації зазначили, що угода є конкретним прикладом того, як НАТО і ЄС працюють разом, щоб підвищити загальну безпеку. Це також останній приклад багаторічного співробітництва з кіберзахисту між двома організаціями. Крім того, кібер-персонал оборони від Європейського Союзу брав участь протягом кількох років у щорічних навчаннях НАТО з кіберзахисту Cyber Coalition.

"Підписання цієї угоди є важливим етапом в посиленому кібер-оборонному співробітництвы з НАТО, яке також було визначено в якості одного з п'яти пріоритетів в рамках структури ЄС Cyber Defence Policy", - заявила заступник генерального секретаря Європейського союзу за зовнішнім впливам Педро Серрано.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив про необхідність створення Національної системи кібербезпеки.