ua en ru

ЄС налаштований на підписання угоди про асоціацію з Україною, - МЗС

Євросоюз налаштований на підписання угоди про асоціацію з Україною. Про це на брифінгу заявив в.о. директора департаменту МЗС України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Візит (25 квітня міністрів закордонних справ Польщі, Нідерландів і Данії) став підтвердженням готовності ЄС у підписанні угоди про політичну асоціацію. У цьому контексті ЄС готовий на активну взаємодію на всіх рівнях для досягнення спільної мети - підписання угоди про асоціацію", - заявив Перебийніс .

Він нагадав, що 26 квітня відбувся робочий візит міністра закордонних справ України Леоніда Кожари до Австрії, де були проведені переговори з керівництвом країни: "Було узгоджено графік двосторонніх візитів протягом року. Віце-канслер Австрії підтвердив підтримку України у підписанні угоди з ЄС під час саміту у Вільнюсі ".

Він нагадав, що 23-24 квітня Секретар РНБО Андрій Клюєв здійснив візит до Брюсселя: "За підсумками сторона ЄС підтвердила конструктивну готовність для підписання угоди".

За його словами, Україна продовжує виконання вимог ЄС, забезпечує необхідні реформи: "Ми регулярно інформуємо бік ЄС про результати наших реформ".

Читайте також: Арбузов розраховує на допомогу європейського бізнесу в підписанні УА з ЄС.