ua en ru

ЄС не має наміру продовжувати санкції проти Росії "нескінченно", - Могеріні

ЄС не має наміру продовжувати санкції проти Росії "нескінченно", - Могеріні Фото: Федеріка Могеріні

Могеріні 24 квітня здійснить свій перший офіційний візит в Росію

Євросоюз не має наміру продовжувати санкції проти Росії "нескінченно". Про це заявила верховний представник ЄС з питань закордонних справ Федеріка Могеріні в інтерв'ю російському "Інтерфаксу".

Так, Могеріні заявила, що всі рішення, які ЄС прийняв з питання санкцій проти Росії, були прийняті одноголосно. За її словами, ця єдність підтверджується на регулярній основі, оскільки питання санкцій переглядаються для прийняття рішення про їх продовження кожні 6 або 12 місяців.

"Ми не маємо на меті продовжувати санкції "нескінченно". Наша мета - побачити вирішення конфлікту в східній частині України при повному виконанні мінських угод", - заявила вона.

Могеріні також додала, що санкції проти Росії не є політикою, а лише одним з інструментів, який ЄС і світові партнери використовують для досягнення завершення конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Могеріні 24 квітня здійснить свій перший офіційний візит Росію, де проведе зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим для обговорення, зокрема, ситуації в Україні і Сирії.