ua en ru

ЄС і МВФ готові надати суттєву фіндопомогу Україні

Європейський союз готовий надати істотну фінансову допомогу Україні.

Європейський союз готовий надати істотну фінансову допомогу Україні. Таку заяву в рамках саміту міністрів фінансів і глав центробанків країн G20 зробив єврокомісар з фінансів Оллі Рен (на фото), передає Reuters.

"Ми готові надати суттєву фінансову підтримку Україні, щойно буде досягнуто політичне вирішення (кризи), засноване на демократичних принципах і як тільки з'явиться новий уряд, готовий та рішуче налаштований на проведення інституційних та економічних реформ", - заявив єврокомісар.

Він також зазначив, що Європа вважає необхідним надати українському народові "чітку європейську перспективу", оскільки люди довели свою відданість європейським цінностям. "Ми повинні відповідати викликам цього історичного моменту", - додав Рен.

На питання про те, наскільки "істотною" може бути підтримка ЄС Україні, єврокомісар відповів, що на даний момент ЄС оцінює потреби країни.

Також про готовність надати фінансову допомогу повідомила глава Міжнародного Валютного Фонду (МВФ) Крістін Лагард. Вона зазначила, що українська влада повинні самі звернутися за допомогою - економічного чи фінансового характеру, та МВФ готовий надати її, якщо це станеться. Зі старим керівництвом країни МВФ вела переговори про надання фінансової підтримки Україні протягом двох років.

Передбачувана допомогу МВФ може скласти близько 15 млрд дол., в обмін на що новий уряд повинен буде забезпечити більш гнучкий обмінний курс гривні, скоротити видатки бюджету та поступово підняти тарифи на електроенергетику.

G20