ua en ru

ЄС хоче відкупиться від потоку нелегальних мігрантів з Африки

ЄС хоче відкупиться від потоку нелегальних мігрантів з Африки Фото: африканські біженці біля берегів Іспанії (UNHCR UN Біженець Agency)

ЄС подвоїть фінансування антитерористичного контингенту в Африці

Допомога антитерористичному контингенту в області Сахеля в Африці буде збільшена до 100 млн євро. Про це повідомила верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могерини на відкритті конференції країн-донорів у Брюсселі в п'ятницю, 23 лютого, передає DW.

Євросоюз збільшить фінансову підтримку африканським державам регіону Сахель в боротьбі проти тероризму та нелегальній міграції. Фінансування антитерористичного контингенту, в який входять солдати з Букіна-Фасо, Малі, Мавританії, Нігеру і Чаду, буде подвоєно з 50 до 100 млн євро.

"За мир потрібно платити. Антитерористичний контингент у регіоні Сахель виконує важливу місію не тільки для людей в регіоні, але і для Європи", - підкреслила Могерини.

В результаті збільшення фінансування, контингент, чисельність якого становитиме 5 тисяч військовослужбовців, повинен бути повністю боєздатним до середини 2018 року. Він буде боротися проти терористичних угруповань, які до цих пір відчувають себе в безпеці в цьому величезному регіоні на південній околиці Сахари, а також проти банд, що займаються нелегальним переправленням мігрантів в Європу.

Також у ЄС висловили сподівання на те, що цей контингент в перспективі дозволить звернути міжнародні військові операції в регіоні.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, всі країни-члени ООН, крім США, приступили до консультацій по розробці всеосяжного пакту з міграції і біженцям.