ua en ru

ЄС готовий надати Греції черговий бридж-кредит на 6 млрд євро

ЄС готовий надати Греції черговий бридж-кредит на 6 млрд євро Фото: прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас

Дефолт в Греції: до 20 серпня Греція повинна буде виплатити Європейському центробанку 3,2 млрд євро в рахунок погашення чергової кредитної заборгованості

Європейський союз (ЄС) готовий надати Греції черговий бридж-кредит на суму 6 мільярдів євро. Про це повідомляє Reuters з посиланням на статтю газети Bild, яка буде опублікована в п'ятницю, 14 серпня, пише РБК.

Відзначається, що німецьке видання посилається на пропозицію, яку до зустрічі міністрів фінансів країн єврозони підготувала Єврокомісія.

Зустріч міністрів фінансів країн єврозони запланована в Брюсселі на 14 серпня. Агентство вказує на те, що вже 20 серпня Греція повинна буде виплатити Європейському центробанку 3,2 млрд євро в рахунок погашення чергової кредитної заборгованості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кредитори Греції планують завершити переговори про умови фінансової допомоги країні до 6 серпня, потім передати гроші до 17 числа того ж місяця.

24 липня Греція офіційно подала запит до Міжнародного валютного фонду (МВФ) на отримання нового кредиту.

Минулого тижня міжнародні кредитори заявили, що вважають співпрацю з Грецією успішним, відзначаючи, що досягнутий, певний прогрес. У свою чергу Греція погодилася на проведення третього раунду реформ.